23948sdkhjf

Fra bilseter til munnbind

Stadig flere bedrifter omstiller seg i disse koronatider. En av dem er Kongsberg Automotive – produsenten av bilsetesystem. Nå produserer de munnbind for full maskin.

Vanligvis lager Kongsberg Automotives fabrikker i Polen og Mexico setesystemer til biler. Men korona-pandemien har ført til stans i produksjon av biler og dermed også leveranser til bilindustrien. Derfor har Kongsberg Automotive (KA) begynt å produsere munnbind i stedet. Det er Laagendalsposten som melder dette.

– Vi kan faktisk bruke noe av det samme varelageret som vi bruker i produksjonen av setesystemer. Vi har stor kapasitet, sier Therese S. Skurdal, kommunikasjonsdirektør i KA til lokalavisa.

Som følge av omstillingen til produksjon av munnbind har konsernet tatt tilbake flere av de som var blitt permitterte. På verdensbasis er det mer enn 5000 ansatte som er blitt permitterte, og man har måttet si opp om lag 500 ansatte.

Kommunikasjonsdirektøren er stolte av den produksjonen de nå gjør, og at de klarer å omstille seg og ser muligheter i en annerledes tid.

150.000 munnbind er allerede blitt produsert og levert ut. KA understreker at de har større kapasitet dersom etterspørselen skulle tilsi det.

Munnbindene til KA er spesielle i den forstand at de er laget i et stoff som kan vaske på

Ifølge en pressemelding fra KA vil disse munnbindene eliminere 99,5 prosent av dråpesmitte fra brukeren. Men munnbindene er ikke beregnet for bruk i helsevesenet, de er klassifisert som arbeidstøy. Kundegruppen de ønsker å nå ut til er større bedrifter, organisasjoner og kommuner.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078