23948sdkhjf

Scana Offshore vant prestisjekontrakt til havvindanlegg

Kværner ASA har tildelt Incus-eide Scana Offshore AS kontrakt på levering av forankringsutstyr til Hywind Tampen, Equinors nye havvindanlegg. Kontrakten er Scana Offshores første utstyrskontrakt i markedet for flytende vindkraft.

Leveransen fra Scana Offshore består av 33 såkalte skrogbraketter (hull brackets), som benyttes til å feste forankringsliner til skrogene på de totalt 11 havvindmøllene som utgjør Hywind Tampen. Selskapet skal også levere ROV-verktøy for eventuell utskiftning av forankringslinene.

– Kontrakten er en tydelig bekreftelse på våre ingeniørers kompetanse, mener Torkjell Lisland, daglig leder i Scana Offshore. Han sier selskapet de siste fire årene justert strategien inn mot det grønne skiftet. Fra å være en ren leverandør av utstyr til olje- og gassindustrien, fokuserer selskapet nå i større grad på fiskeoppdrett og flytende vindkraft. Leveransen til havvindanlegget Hywind Tampen er den første store forankringskontrakten Scana Offshore sikrer seg i dette markedssegmentet.

– Vi har solid kompetanse og erfaring fra tidligere leveranser til olje-, gass- og havbruksindustriene. Nå ser vi fram til å levere forankringsutstyr også til flytende vindkraft – et marked med stort potensial. For å komme inn i havvind og havbruk, har vi utviklet ny og kostnadsreduserende teknologi. Hywind Tampen-kontrakten representerer et gjennombrudd for denne teknologien, og gir oss en klar tilbakemelding om at Scana Offshores fokus på kontinuerlig produktutvikling er rette veien å gå, sier Lisland.

– Dette er et marked vi har jobbet hardt med å komme inn oss inn i, og kontrakten med en verdensleder som Kværner utgjør både en viktig milepæl og en flott fjær i hatten for vår satsing på forankring til flytende havvind. Gjennombruddet gir oss enda et segment å vokse i, og vi ser havvind som et av de mest spennende områdene for videre vekst de neste årene. Vi er nå aktive i flere segment, noe som gir oss en god spredning i flere bransjer. Vi har våget å satse, og høster nå frukter av dette, konstaterer konserndirektør Styrk Bekkenes i Incus Investor ASA.

For Scana Offshore starter Hywind Tampen-prosjektet umiddelbart, og forankringsutstyret skal leveres til Kværner i løpet av våren 2021.

 

Kilde: Pressemelding fra Scana Offshore

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.131