23948sdkhjf

SE BILDER: Trafo på 440 tonn ankommer Alta Havn

To trafostasjoner som veier 440 tonn hver, skal fraktes på veier i Finnmark. Under transporten vil hele lengden på transporten være 72 meter lang.

Det er ikke hverdagskost når en trafostasjon som veier 440 tonn ankommer Alta Havn. Trafostasjonen som nylig ankom havna i Finnmarksbyen, er den første av to slike trafoer som skal til Statnetts anlegg på Skillemoen, skriver iFinnmark.no.

Et spesialskip har bragt den første trafostasjonen til Alta, og seilte tilbake til Nederland for å hente trafostasjon nummer 2.

Ifølge iFinnmark vil imidlertid ikke den største utfordringen være å få trafoene på land, men å få fraktet de til den nye stasjonen på Skillemonen. Strekningen er på 13 kilometer, og underveis skal man både ut på E6 og dermed passere flere rundkjøringer. Det er ikke gjort i en håndvending når hele transporten vil være 72 meter lang og veie 400 tonn. Planen er å frakte trafostasjonene til det nye Statnett-anlegget 8. mai.

I HAVN: Trafostasjonen kjøres i land ved Alta Havn. FOTO: ALTA HAVN

– Jeg tror aldri det har vært en lengre eller tyngre frakt på veiene i Finnmark, i hvert fall ikke i Alta, sier prosjektleder Jakob Grønn i Statnett til iFinnmark.

Hvis alt går etter planen skal Statnetts nye anlegg på Skillemoen i Alta strømsettes fra november i år.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141