23948sdkhjf

Hydro får fotfeste i møbelbransjen

Den norske møbelprodusenten Vestre inkluderer Hydro CIRCAL i deres etterspurte møbelserie Folk. Det gir Hydros lavkarbon-aluminium fotfeste i enda en bransje.

Det skriver Hydro i en pressemelding.

Vestre vil nå starte å inkludere Hydro CIRCAL i deres produktserie Folk. Hydro CIRCAL er en produktserie laget av resirkulert, brukt skrap og inneholder minst 75 prosent brukt skrap. Ved å bruke den mest avanserte sorteringsteknologien i bransjen blir aluminium fra gamle vinduer, bokser og bildeler brukt til å lage resirkulert aluminium med høy kvalitet.    

– På relativt kort har Hydro CIRCAL blitt en svært viktig del av vår produktportefølje med en økende etterspørsel fra kunder og ulike bransjer. Vi har allerede skaffet oss en sterk posisjon i bygg- og anleggsbransjen og vi fortsetter med å utvide produktområdene. Med Hydro CIRCAL kan vi levere aluminium med et karbonavtrykk som oppfyller de mest krevende bærekraftskriteriene, sier Egil Hogna, konserndirektør i Hydro. 

Bærekraft i offentlige rom  

Vestre har mottatt global anerkjennelse for deres høykvalitetsprodukter, langsiktige bærekraftsstandarder og oppfølging av sosiale resultater. Kombinert med Vestres unike skandinaviske design vil nå utendørsmøbler i offentlige rom bli laget med mer bærekraftig aluminium.   

– Vestre har integrert ni av de 17 bærekraftsmålene til FN i virksomheten, med målsetting om å bli verdens mest bærekraftige møbelprodusent. For å klare det er vi avhengig av etiske innkjøp og lavkarbon-materialer som kan vare og bli resirkulert etter endt levetid. Å velge produkter med et påslag for å oppnå dette er en beslutning vi er trygge på. Med Hydro CIIRCAL kan vi krysse av alle boksene, ettersom det både er sertifisert materiale som er fult ut resirkulerbart og krever lite vedlikehold, sier Jan Christian Vestre, administrerende direktør i Vestre.      

Første i bransjen 

Hydro er den første aluminiumsprodusenten som leverer aluminium som er sertifisert med mer enn 75 prosent resirkulert brukt skrap. Etterspørselen etter Hydro CIRCAL er økende ettersom stadig flere bransjer ser etter materialer og løsninger som kan bidra til at de kan møte deres bærekraftsmål.  

– Vi jobber for å skape en bevissthet rundt viktigheten av materialvalg i en lavkarbon-økonomi.  Vi har jobbet tett med Vestre for å kommunisere samarbeidet mellom produsenter og levererandører som Hydro. Vi tilbyr sertifiserte og merkede, grønnere produkter som bidrar til å kommunisere enkelt at materialene de velger er grønnere. Vi er derfor stolt over at Vestre nå velger Hydro CIRCAL i deres møbler, sier Hilde Kallevig, ansvarlig for merkevare og markedsføring i Hydro.  

 

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094