23948sdkhjf

Mot rekord i korona-året

Mot alle odds i disse koronatider har Byemark Stål i Rakkestad mer enn nok å gjøre.

Det er Rakkestad Avis som har avlagt stålprodusenten et besøk under koronapandemien. Årsak: Byemark Stål har mer enn nok å gjøre, og har god tro på å nå en rekordomsetning på 80 millioner kroner i 2020 – til tross for koronakrise.

Medeier Kennet Veiby forteller til lokalavisa at byggeplassene holder oppe. I tillegg har bedriften hatt en stor ordrereserve over tid nå.

-Vi har to-tre store oppdrag i produksjon i verkstedet, og alt går sin gang så lenge vi får stål fra grossisten. Det gjør at vi har like høye lønnsutgifter i mars som vi hadde i februar, sier Veiby til Rakkestad Avis.

Blant de store prosjektene finner vi Grefsen trikkestasjon, Ryen T-banestasjon og en helt spesielle testcelle for NATO på Rygge. Det er disse storprosjektene som gjør at Byemark Stål har god tro på en omsetning på 80 millioner kroner inneværende år, en omsetning som vil en stor økning fra 2019.

MOT REKORD: Byemark Stål i Rakkestad går mot rekordomsetning i 2020, til tross for koronakrisen. FOTO: BYEMARK STÅL

-Vi lå an til nesten 100 millioner kroner i omsetning, men koronaen har hatt påvirkning. Prosjektene tar litt lengre tid og strekker seg inn i neste år, men vi skal absolutt ikke klage, sier Veiby til lokalavisa videre.

Det var første arbeidsdag etter påske at bedriften startet opp produksjon av testcella for NATOs helt nye jetfly på Rygge flyplass. Det er Askim Entreprenør som er hovedoppdragsgiver for prosjektet, og kontrakten til Byemark Stål har en verdi på 19 millioner kroner.

Selv om Byemark Stål går bra om dagen, er den daglige driften preget av koronasituasjonen. De utenlandske arbeiderne er dratt hjem på grunn av reiserestriksjonene som har vært gjeldende. Men via et vikarbyrå har man fått inn erstattere.

– Vi følger selvfølgelig alle restriksjoner. Vi holder god avstand til hverandre i verkstedet og på byggeplassen, spiser måltider på tur og kjører med maks to personer i hver bil, fortsetter Veiby til Rakkestad Avis. Han legger til at de som kan jobbe hjemmefra har hjemmekontor, og at håndhygiene er alfa og omega for de ansatte i bedriften.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063