23948sdkhjf

Restrukturering sikret for Havila

Havila Shipping ASA har kommet til enighet med långivere om restrukturering av konsernets gjeld betinget av godkjennelse i formelle organer.

Det skriver Havila i en melding tirsdag.

Det betyr at selskapet har sikret seg en restrukturering av gjelden.

Avtaleperioden er for fem år, og gjelder fra 2. januar i år, og den enkelte långiver har mulighet til å forlenge løpetiden med ett år. 

Avtalen forutsetter likviditetstilførsel, heter det videre i meldingen.  I et marked hvor kapitaltilgangen er begrenset, er det inngått avtale med Havila Holding AS om innbetaling av et konvertibelt likviditetslån på 100 million kroner. Lånet kan eller skal konverteres til aksjer for å opprettholde eierposisjon i selskapet i forbindelse med långiveres konverteringsrett.

Restruktureringsavtalen er utformet med tanke på å opprettholde en likviditetsbeholdning på 175 millioner kroner gjennom avtaleperioden.

Selskapets gjeld utgjorde pr 1.janaur.2020 4.222 million kroner og deles i en rentebærende transje og en ikke rentebærende transje for hvert fartøy.  Rentebærende transje er for det enkelte fartøy beregnet med utgangspunkt i kalkulert inntjening i avtaleperioden.  Gjeld utover rentebærende transje defineres som ikke rentebærende.  Samlet utgjør rentebærende transje 3.103 millioner kroner pr 2. januar 2020 og ikke rentebærende transje utgjør 1.119 million er kroner.

For å bidra til å sikre selskapets likviditetsbeholdning vil det for hvert fartøy holdes tilbake 10 prosent av positiv kontantstrøm etter at renter er betalt, men før betjening av avdrag.  Likviditetsbidraget trekkes kun for perioder hvor selskapets likviditetsbeholdning er lavere enn 175 million er kroner.

Kilde: Havila Shipping

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094