23948sdkhjf

Etablerer stålfabrikk

Med hjelp fra Innovasjon Norge og Vanylven kommune etablerer Prodtex ny stålfabrikk i de gamle lokalene til Ulstein Verft.

Det skriver Sunnmørsposten.

Prodtex er et ganske ferskt selskap, etablert i 2017, og har nå 15 ansatte og har primært jobbet mot maritim industri. Midt i disse korona-tider har selskapet fått støtte fra Innovasjon Norge til å etablere en stålfabrikk på Fiskåholmen i Vanylven kommune på Sunnmøre. Fabrikken skal ligge i de gamle lokalene til Ulstein Verft. Lokalene har stått tomme i fem år.

Totalrammen for fabrikken er på et sted mellom 40 og 50 millioner kroner, og Innovasjon Norge bidrar med et lån på 12,7 millioner kroner og et tilskudd på 14,4 millioner kroner, skriver Sunnmørsposten videre.

NY STÅLFABRIKK: Prodtex' nye stålfabrikk skal ligge i de gamle lokalene til Ulstein verft i Fiskå. ARKIVFOTO

– Dette er en ganske stor tilskuddspakke for oss, og vi bidrar fordi vi mener at prosjektet er godt og et eksempel på hvordan kompetanse og erfaring fra maritim industri kan skap nye arbeidsplasser og nye produkt, prosesser og markeder, sier direktør i Innovasjon Norge i Møre og Romsdal, Helge Gjerde til avisa.

Pakken fra Innovasjon Norge skal brukes til fabrikkanlegg og en helt ny produksjonsmetode for automatisert produksjon av stålkonstruksjoner.

– Det er en støtte til industri i Norge, men er samtidig en støtte til forsking og utvikling av moderne produksjonsmetoder, sier Tore Roppen, daglig leder i Prodtex Industri, til avisa. Selskapet ser for seg at når fabrikken er i full drift, vil da behov for 30 nye ansatte.

Nylig fikk Prodtex en stor kontrakt med Statens Vegvesen. Kontrakten går ut på å levere en brukonstruksjon i Trøndelag. Denne skal leveres i oktober.

Roppen sier at den nye fabrikken vil ha det siste innen produksjonsteknologi basert på bruk av roboter til montering og sveisearbeid pluss mye annet.

Håpet er at man i august skal kunne vise fram den nye produksjonshallen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094