23948sdkhjf

Skipsverft satser i koronatider

I en tid preget av nedgangstider som følge av korona-pandemien, ser verftet Tromsø Mekaniske relativt lys på framtiden.

Sju nye bygg er reist på Skattøra utenfor Tromsø. Her skal Tromsø Mekaniske flytte om ikke lenge, og mens resten av Norge permitterer og sier opp, skal verftet nå ansette nye folk.

Det er Nordlys som skriver dette.

Det er gjort investeringer for 150 millioner kroner i det som skal bli et nytt industriområde, der Tromsø Mekaniske får en helt sentral plass med sju nye bygg. Det er morselskapet Tromsø Skipsverft AS, som står bak prosjektet.

– Frem til 2022 kommer vi trolig til å øke bemanningen med 50 prosent. Det vil si fra 80 til 120 ansatte, sier styreleder i Tromsø Skipsverft, Kjell-Are Vassmyr til Nordlys.

Styrelederen mener det er særdeles viktig at flest mulig bedrifter i den maritime klyngen i Tromsø overlever koronakrisen.

– Det er mange brikker i en stabil industri. Da trenger vi at alle bedriftene vi bruker er med videre, vi må fortsatt få tak i rørleggere og kuldeteknikere. Vi har ikke klart å unngå permitteringer, men vi har permittert så få som mulig. Vi er en del av en kritisk infrastruktur. Det er fiskeflåte, havbruk og ferger som trenger at vi kan levere, sier han videre til Nordlys.

Styrelederen sier at alt ikke har stoppet helt opp, men at alt går mye tregere enn vanlig. Videre er han optimist med tanke på at båter som fortsatt trafikkerer havet, må til verft før eller siden. Og Vassmyr innrømmer gjerne at situasjonen kan gå utover likviditeten som en bedrift som Tromsø Mekaniske. Men han har likevel god tro på at dette kan gå bra.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078