23948sdkhjf

Hydro er med på å bekjempe korona i Brasil

Hydro gir bort 10 millioner kroner til feltsykehus i den brasilianske delstaten Para for å bekjempe korona-spredningen.

Det skriver Hydro på sin hjemmeside. Beløpet skal brukes til å bygge og vedlikeholde fire nye sykehus, som vil kunne ta imot 720 pasienter i delstaten Para. Sykehusene bygges i samarbeid med det offentlige helsevesenet i delsaten, skriver Hydro.

Avtalen om støtte ble inngått 2. april, og de fire sykehusene skal operere i fire ulike regioner med stor befolkningstetthet: Delstatshovedstaden Belem og byene Maraba, Santarem og Breves.

- Vi har etablert en proaktiv dialog med myndighetene for å samarbeide på flere områder i forbindelse med korona-pandemien. Vårt fokus er på helse og sikkerhet for våre ansatte, familiemedlemmer og leverandører, men vi er også forpliktet til å hindre en kollektiv spredning av viruset, sier John Thuestad, som er Hydros nestøverste sjef. Han kan legge til at Hydro har medvirket til flere ulike initiativ for å hindre spredning i de områdene hvor Hydro opererer.

Blant annet bidro Hydro med mineralvann til sårbare mennesker som var blitt flyttet til et stadion i Belem. Selskapet har så langt gitt bort 51.000 liter vann.

Videre har Hydro gjennom sitt eierskap i Abras bidratt med midler til å pusse opp et 4000 kvadratmeter stort hus, som fram til nå har inneholdt 36 leiligheter for ansatte i bedriften. Dette huset skal bygges om av lokale myndigheter til et sykehus, der altså Hydro-eide Albras har bidratt med midler.

I tillegg bidrar Hydro med råd om hvordan man skal forholde seg til pandemien i lokalsamfunn hvor Hydro er engasjert.

- I disse utfordrende tider er det viktigere enn noen gang at vi opptrer som en god nabo, og samarbeider og støtter lokale myndigheter, sier Elise Must. Hun leder Hydros internasjonale avdeling for samfunnsansvar.

Kilde: Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096