23948sdkhjf

Omfattende soppangrep på fregattene

Forsvarets fregatter er utsatt for et omfattende soppangrep.

Det skriver ABC Nyheter. Soppangrepet er såpass omfattende at det må iverksettes omfattende tiltak for å bekjempe det.

Innkjøpene av de fem fregattene er det dyreste innkjøpet som Forsvaret noen gang har gjort. En av fregattene, skal bli til stål etter KNM «Helge Ingstad»-ulykken. Men for de fire gjenværende militære fartøyene er muggsoppen blitt et stort problem – det har vært en stund nå, skriver ABC Nyheter.

Muggsopp-problemet er så stort at hele 70 prosent av mannskapet om bord på KNM «Fridtjof Nansen» til dels store helseplager.

«Jeg våkner og går rundt hver dag med vondt i hodet, hoste, slim i halsen, generell tretthet, tidvis feber og tett nese. Jeg har ikke hatt én dag uten minst ett av disse symptomene», sier et ikke navngitt befal i forbindelse med en undersøkelse som er foretatt av marinens sanitet – ifølge ABC Nyheter.

Soppangrepet har ført til at besetningsmedlemmene over flere år er blitt utsatt for soppsporer som øker risikoen for luftveissykdommer, -infeksjoner og forverring av astma.

Nå skal de aktuelle lugarene tilpasses og det iverksettes en full rengjøring av ventilasjonsanlegget. Og på lenger sikt vil det bli utredet en modifikasjon av ventilasjonsanlegget om bord på fregattene.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078