23948sdkhjf

Hydro rammet hardt av koronakrisen

Hydro gjennomfører en rekke tiltak som følge av koronakrisen. Kutt i investeringer, kostnadskutt, permitteringer og lønnsfrys til konsernledelsen er noen av tiltakene.

Hydro er et verdensomspennende selskap, og blir derfor hardt rammet av at verden nå nærmest er lammet som følge av korona-pandemien. I en børsmelding skriver Hydro at det nå tas grep for å sikre et trygt arbeidsmiljø, støtte lokalsamfunn, opprettholde virksomhet og sikre likviditet. Tiltakene omfatter endring av tidligere annonsert utbyttebeslutning og frys av investeringer.

Hydro skal allerede ha permittert 1400 ansatte, men ingen i Norge er foreløpig berørt.

- Helsen og sikkerheten til våre ansatte og lokalsamfunnene hvor vi har virksomhet er vår viktigste prioritet. Med kraftfulle avbøtende tiltak og beredskapsplaner på tvers av selskapet vil vi fortsette våre operasjoner så langt det er mulig, til fordel våre ansatte, vår virksomhet, lokalsamfunn og samfunnet for øvrig, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim.

- Vi vil vurdere andre tiltak fortløpende i takt med hvordan situasjonen utvikler seg, fortsetter hun.

 Nåværende tiltak inkluderer:

* Midlertidig nedstengelser og permitteringer

* Hydro fryser 25 prosent av gjenværende 2020 investeringer

* Utsettelse av gjenåpningen ved Husnes aluminiumsverk

* Kostnadskutt og kostnadsdisiplin på tvers av selskapet

* Lønnsfrys for konsernledelsen og ingen bonus for 2020

* Styrevedtak om å endre utbytteforslaget på 1,25 kroner per aksje og isteden foreslå at styret gis fullmakt til å beslutte utdeling av utbytte på et senere tidspunkt, dersom forholdene ligger til rette for det.

- Vår umiddelbare prioritet er å beskytte mennesker og virksomheten, samtidig er det også viktig å tenke fremover. Vi har satt en klar retning for Hydro for å løfte lønnsomheten og bærekraft, og vi må forberede oss på å vende tilbake til normal drift, sier Aasheim.

- Ved å ta solide grep og gjøre tilpasninger til den skiftende etterspørselssituasjonen er vi posisjonert for å være raskt tilbake til normalen så snart situasjonen tillater det. Jeg er imponert av fleksibiliteten og engasjementet hos våre medarbeidere - til Hydro, til våre verk og til våre lokalsamfunn. I tillegg til interne grep rundt helse og sikkerhet støtter Hydro lokalsamfunn og deres innsats, og leverer også materiale og produkter til kunder med nøkkelroller innenfor håndteringen av Covid-19 pandemien, sier hun videre.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094