23948sdkhjf

SSAB skal spare nærmere 1 milliard kroner

SSAB jobber nå intenst med å iverksette tiltak som skal hindre at korona-pandemien får for store konsekvenser for den svenske stålgiganten.

I en pressemelding fra selskapet går det fram at i Sverige har SSAB og fagforeningene blitt enige om en rammeavtale om korttidsarbeid. I Finland har man startet forhandlingene med tilsvarende organisasjoner om permitteringer. I tillegg gikk lønningene i konsernets ledergruppe med 10 prosent fra 1. april.

-Dette betyr at de kortsiktige tiltakene kommer til å ha en negativ effekt på lønna til mange av våre ansatte. Besparelsene fra de kortsiktige tiltakene er vurdert til å utgjøre nærmere en milliard kroner. Videre kommer produksjonsnivået til å tilpasse seg etterspørselssituasjonen. Dette medfører at vi har planer om å stenge våre fabrikker i Borlänge og Hämeenlinna ei uke hver måned i april og mai, sier konsernsjef Martin Lindqvist i SSAB i pressemeldingen.

Fram til koronakrisen rammet Europa for fullt, opplevde SSAB en god start på 2020. Selskapet har bygd seg opp en likvid beredskap, heter det videre i pressemeldingen.

-Vi må tilpasse og justere virksomheten i forhold til situasjonen. I alle deler av SSAB implementeres planene for å møte denne krisen på best mulig måte og for å sikre vår langsiktige konkurranseevne, sier Lindqvist avslutningsvis.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094