23948sdkhjf

- Equinor kan velge Bergen

- Oljeselskapene bestemmer selv hvor basene skal ligge.

Det mener olje- og energiminister Tina Bru (H). Stavanger Aftenblad (Aftenbladet) skriver at Stavangers ordfører ville ha den nye forsynings- og transportbasen for Martin Linge-utbyggingen til Stavanger. Men Equinor har valgt Bergen, og det må oljeselskapet selv få lov til å bestemme, mener Tina Bru.

Hun mener at kort avstand i seg selv ikke er et godt nok alene kririterie for å velge ett sted framfor et annet. Ministeren opplyser at petroleumsloven ikke gir noen generell anledning til å pålegge rettighetshaverne å bruke en bestemt base.

– Og det er bra, fordi det er selskapene som er best skikket til å gjøre disse forretningsmessige vurderingene, sier hun til avisa.

Flere politikere fra Rogaland har kjempet for at Stavanger-regionen skulle få den nye basen, mens Equinor har valgt Bergen. Og slik det ser altså ut til å bli.

Olje- og energiministeren forklarer at Equinor har vurdert at Bergen-området som mest hensiktsmessig som forsyningsbase og utreisested for helikoptertransport.

– Dette gjør de, ifølge dem selv, for å gi kortere tid for forsyninger, kortere flytid for personell, mindre utslipp og lavere driftskostnader, sier Bru. Hun understreker at Stavanger fortsatt vil være Norge oljehovedstad. Hun hevder videre at ingen arbeidsplasser i Stavanger blir berørt av denne endringen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078