23948sdkhjf

Frykter stenging av anlegg for godt

Hydros ansatte ved anlegget på Høyanger frykter fullstendig stans og nedlegging etter at bilprodusentene har stoppet all produksjon av biler som følge av koronakrisen.

Det skriver NRK.

Hydros anlegg i Høyanger produserer aluminium, som for det meste går til de store bilprodusentene. Disse har satt mye av sin produksjon på vent som følge av koronakrisen. Nå frykter man at Hydros anlegg i Høyanger må stenges ned for godt.

– Jeg frykter ikke en nedstenging med det aller første, men hva som skjer lenger fram er det ingen som vet. Det er en bisarr situasjon å være i. En nedstenging og oppstart vil koste flere 100 millioner kroner bare for anlegget i Høyanger, sier hovedtillitsvalgt ved verket, Lars Kjetil Skeie, til NRK. Det jobber om lag 160 menn og kvinner ved Hydro aluminiumsanlegg i Høyanger. I tillegg har Hydro store tilsvarende anlegg i Årdal, Sunndal, Karmøy og Husnes, som til sammen har 2000 ansatte.

I utlandet har Hydro måtte tilpasse seg markedet og stengt ned to av sine resirkulasjonsanlegg i Luxemburg og Frankrike, som følge av koronakrisen.

Hydro på sin side sier at å stenge norske alumiumsanlegg er siste utvei.

Til NRK sier ordføreren i Høyanger, at en nedstenging av fabrikken, vil bety enormt mye for kommunen. Aluminiumsanlegget er en hjørnesteinsbedrift.

– Det vil være en katastrofe dersom verket stenger ned, sier Høyanger-ordføreren. Han setter sin lit til at regjeringen kommer med støtteordninger som kan hjelpe aluminiumsindustrien.

Også Stein Lier Hansen i Norsk Industri mener at myndighetene nå må hjelpe denne industrien. Han er også svært opptatt av at de lokale karantenereglene må lempes på.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.101