23948sdkhjf

Forventer raskere opptrapping til høyere platåproduksjon på Johan Sverdrup

Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen forventer å nå platåproduksjon for første fase tidlig i mai, raskere enn forventet. Kapasiteten i anlegget er utvidet slik at platåproduksjon øker fra om lag 440.000 fat olje per dag til rundt 470.000 fat olje per dag.

Det var tidligere forventet at platåproduksjonen ville nås i løpet av sommeren. Ved utgangen av mars var dagsproduksjonen allerede over 430.000 fat olje per dag.

– Johan Sverdrup er et viktig prosjekt for selskapene, industrien og samfunnet. Prosjektet ble sanksjonert under oljeprisnedturen i 2015 og ga viktige oppdrag til leverandørindustrien i en krevende periode. Med lave driftskostnader gir Johan Sverdrup inntekter og kontantstrøm både til selskapene og det norske samfunnet i en periode preget av Corona-viruset og et kraftig oljeprisfall. I dagens situasjon er samarbeid mellom operatører, leverandører og myndigheter viktigere enn noensinne for å opprettholde aktivitet og verdiskaping, sier Arne Sigve Nylund, konserndirektør for norsk sokkel i Equinor.

– Siden oppstart har vi hatt en veldig god og stabil produksjon fra feltet, og brønnene har produsert bedre enn forventet. Vi er i ferd med å ferdigstille den tiende brønnen, og dette arbeidet går veldig godt. Dette bidrar til større produksjon raskere enn tidligere forventet, I tillegg forventer vi å øke kapasiteten i anlegget, noe som betyr at platåproduksjon går fra tidligere antatt 440.000 til rundt 470.000 fat olje daglig, sier Rune Nedregaard, driftsdirektør for Johan Sverdrup.

Johan Sverdrup-feltet startet produksjonen 5. oktober i fjor, mer enn to måneder foran opprinnelig plan og 40 milliarder lavere enn opprinnelig estimat for utbygging og drift (PUD august 2015).

Balanseprisen for full feltutbygging er på under 20 dollar per fat, og forventede driftskostnader er under to dollar per fat.

– Johan Sverdrup har svært lave produksjonskostnader. Det gjør at feltet bidrar med sterk kontantstrøm også i perioder med lave priser slik vi ser nå, sier Nedregaard.

Feltet forventes å produsere 690.000 fat olje per dag når det produserer for fullt.  De forventede utvinnbare reservene i feltet er 2,7 milliarder fat oljeekvivalenter. Ambisjonen for feltet er å oppnå en utvinningsgrad over 70 prosent.

– Vi jobber systematisk sammen med våre partnere for å øke verdiskapingen fra feltet og sikre høyest mulig utvinningsgrad, sier Nedregaard.

PARTNERE: Equinor: 42,6 % (operatør), Lundin Norway: 20 %, Petoro: 17,36 %, Aker BP: 11,5733 % og Total: 8,44 %.

Kilde: Presemelding fra Equinor

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11