23948sdkhjf

Kongsberg Gruppen permitterer flere

Til sammen er nå 400 ansatte i Norge i permitterte, går det fram av en børsmelding fra selskapet fredag morgen.

Kongsberg Gruppen ser seg nemlig nødt til å permittere ytterligere 300 ansatte på grunn av korona-pandemien. I tillegg har 130 ansatte fått permitteringsvarsel, skriver Laagendalsposten.

Allerede i forrige ble 100 ansatte permittert på grunn av situasjonen som er oppstått etter koronakrisen. Da var det primært ansatte på Kongsberg og på Sunnmøre som ble berørt. Når denne arbeidsuka er over i dag, vil ytterligere 300 være permitterte.

– Alle forretningsområder, støtte- og stabsfunksjoner blir berørt, og hovedtyngden innenfor sivil virksomhet, opplyser Ronny Lie, kommunikasjonsdirektør i Kongsberg Gruppen til Laagendalsposten.

Permitteringene rammer over hele landet, og av om de lag totalt permitterte, vil 130 ha tilholdssted i Kongsberg.

«Kongsberg Gruppen har som følge av korona-pandemien iverksatt en rekke tiltak, der målet er å sikre helse, arbeidsplasser, sikkerhet, likviditet og levere på forpliktelser overfor kunder og andre viktige interessenter», heter det i børsmeldingen fredag.

Videre er det innført en rekke tiltak som påvirker selskapet. «Reiserestriksjoner, karantenebestemmelser og andre smittevernhensyn fører til utfordringer i produksjon og innenfor kunde- og leverandørkjeden. Spesielt merkbart er utfordringene innenfor maritim næring, en næring som også er berørt av lavere aktivitet i olje- og gassmarkedet», skrives det i meldingen.

Virksomheten knyttet opp mot Forsvaret er ikke så sterkt berørt, fordi mye av virksomheten utfører samfunnskritiske oppgaver.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109