23948sdkhjf

Sjøvannskjølere til LNG-drevet brønnbåt

Tersan Shipyard har tildelt en kontrakt til Ålesund-selskapet Hydroniq Coolers som skal levere Pleat sjøvannskjølere til en brønnbåt som det tyrkiske verftet bygger for den norske lakseprodusenten Nordlaks AS.

Det går fram av en pressemelding fra Hydroniq Coolers.

Båten, som er nybygg nummer 1089 ved Tersan Shipyard, er søsterfartøyet til verdens første LNG-drevne brønnbåt, «Bjørg Pauline», som ble sjøsatt i desember i fjor.

Ålesund-selskapet Hydroniq Coolers skal levere tre av selskapets Pleat sjøvannskjølere til brønnbåten. Systemets primæroppgave er å kjøle ned temperaturen til motoren og andre støttesystemer ved hjelp av sjøvann.

Hydroniq Coolers’ patenterte Pleat sjøvannskjøler i titan er en modulbasert kjøler for sjøvann til ferskvann, med designtrykk på 6 bar og designtemperatur på 0-95 grader celsius. Det er den foretrukne sjøvannskjøleren for hundrevis av redere over hele verden ettersom det sannsynligvis er markedets mest pålitelige og vedlikeholdsvennlige marine kjølesystem.

SALGSSJEF: Jan Inge Johannesen er salgssjef hos Hydroniq Coolers.FOTO: HYDRONIQ COOLERS

– Designet til Pleat bidrar til å redusere vedlikeholdsbehovet betraktelig. Når vedlikehold først er nødvendig involverer det å demontere, høytrykksspyle og sammenstille noen få robuste deler som er enkle å få vanntette igjen. Mens det tar betydelig med tid å rengjøre tradisjonelle platevarmevekslere, så kan Pleat sjøvannskjøler rengjøres av én person i løpet av én time, sier Jan Inge Johannesen, salgssjef hos Hydroniq Coolers.

Hydroniq Coolers skal produsere og sammenstille utstyret ved hovedkvarteret i Ålesund og levere det til Tersan Shipyard i Tyrkia. Hydroniq Coolers har ikke oppgitt verdien på kontrakten.

Den 84,26 meter lange og 19 meter brede brønnbåten skal frakte opptil 600 tonn med levende laks og ørret for Nordlaks. Fartøyet er designet av NSK Ship Design i Harstad og skal leveres fra Tersan Shipyard i 2021. 

Hydroniq Coolers leverer marine kjøleløsninger til fartøy som opererer innen offshore, shipping, cruise, passasjertransport, fiskeri og oppdrett. Blant selskapets kunder og samarbeidspartnere finner man redere, verft og skipsdesignere. Selskapet er eid er eid av investeringsselskapet SMV Invest AS (tidligere Sperre Mek. Verksted AS).

Kilde: Pressemelding fra Hydroniq Coolers

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141