23948sdkhjf

PSV-kontrakt er signert

I februar kom det fram av Kleven Verft skulle utruste og ferdigstille et plattform supplyskip (PSV) i samarbeid med Havyard. Kleven har nå inngått kontrakt direkte med det kanadiske rederiet Atlantic Towing Ltd.

- Vi har tatt over kontrakten og signert direkte med reder for å avlaste Havyard. Vi kommer likevel til å samarbeide tett med Havyard, fordi de har flere leveranser til prosjektet. Skipet passer veldig bra inn i porteføljen til Kleven, og dette er en veldig god nyhet for verftet, sier administrerende direktør i Kleven, Kjetil Bollestad.

Arbeidet med PSV'en kan starte for fullt

Kontrakten blir Klevens første innen offshoresegmentet siden AHTS-serien for Maersk i oktober 2014, og det første byggelånet siden kontraktene med Hurtigruten i juni 2016. Dette viser at samarbeidet med Klevens nye eier allerede bærer frukter.

- Både byggelån og kontrakt er på plass, og det betyr at arbeidet med PSV’en nå kan starte for fullt. Kontrakten sikrer at vi holder vår dyktige arbeidsstokk med arbeid framover, noe som betyr enormt mye for oss, sier Bollestad.

- Dette er vår første kontrakt etter at vi fikk ny verftseier, og vi på Kleven gleder oss til å vise at vi fortsatt er blant verdens beste verft også når det gjelder bygging av offshorefartøy.

Driften fortsetter under koronapandemien

Det er en ekstremt krevende og usikker tid for alle på grunn av koronapandemien, men pr i dag fortsetter driften ved verftet. Kleven er opptatt av å sikre tryggest mulig arbeidsforhold for alle, og følger alle råd og retningslinjer fra nasjonale og lokale myndigheter for å håndtere koronasituasjonen, i tillegg til egne tiltak tilpasset verftet. På den måten vil produksjonen på Kleven gå så forsvarlig for seg som mulig framover. 

Isklasse og batteripakke

Skipet har et Havyard 833 design levert av Havyard Design & Solutions. Norwegian Electric Systems leverer energisystem, inkludert batteriløsninger og kontrollsystem. PSV’en som Kleven skal bygge er energieffektiv og har stor lastekapasitet. Den har 1000 kvadratmeter arbeidsdekk og innredning for 50 personer. PSV’en vil blant annet få isklasse ICE-1B for operasjon i kalde farvann, og en 650 kW batteripakke vil sørge for lavt dieselforbruk. Skipet skal bli levert til Atlantic Towing Ltd, som er et datterselskap av kanadiske JD Irwing Ltd. Overlevering til kunden er planlagt i løpet av høsten 2020. 

 

Kilde: Pressemelding fra Kleven Verft

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.204