23948sdkhjf

Sikret seg 20-årig kontrakt

Aker Solutions har vunnet en kontrakt som varer i 20 år i Mexico-gulfen. Kontrakten er inngått sammen med operatør Chevron.

Dette går fram av en melding fra Aker Solutions tirsdag.

Kontrakten med operatørselskapet Chevron løper over 20 år. Avtalen innebærer levering av kontrollkabler til olje- og gassfeltet i den amerikanske sektoren i Mexico-gulfen, skriver selskapet i meldingen.

Kontrakten som nå er inngått vil oppføres som ordreinngang i første kvartal 2020, og arbeidet med å levere 24 km med kontrollkabler til Anchor-prosjektet starter først med dette.

Videre innebærer avtalen også levering av ingeniørtjenester, «statistikk-kontrollerte» kontrollkabler, i tillegg til design og produksjon av kablene.

Det går også fram av meldingen at denne avtalen legger grunnlaget for et langsiktig videre samarbeid med Chevron.

-Vi er svært stolte over å ha fått denne hovedkontrakten med Chevron, og også for å ha fått Anchor-kontrakten, sier administrerende direktør i Aker Solutions, Luis Araujo. Han sier at avtalen demonstrerer den gjensidige tilliten mellom de to organisasjonene.

Den såkalte Anchor-avtalen omfatter leveranse og installasjon av dypvanns stålrør og strømkabler og annet distribusjonstilbehør. Til sammen skal Aker Solutions levere 20.000 rør og kabler til prosjektet. Dette dypvannsfeltet er lokalisert 225 kilometer ut i havet for Louisiana og ligger på 1524 meter dyp.

Aker Solutions skriver at det er selskapets fabrikk i den amerikanske staten Alabama som skal stå for designet og produksjonen av kablene. Arbeidet med dette vil starte opp så snart som mulig.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.142