23948sdkhjf

Hadde hjemmekontor, fikk beskjed om lønnskutt

Da TESS-ansatte med hjemmekontor fikk melding om at de risikerte lønnskutt på 50 prosent, reagerte flere ansatte. Nå er meldingen om slikt kutt trukket tilbake, og de ansatte må i stedet møte på kontoret.

Blant TESS’ 206 ansatte er det under koronakrisen mange som jobber hjemmefra, slik norske myndigheter har oppfordret til. For de som jobbet hjemmefra med karantene eller andre forhold som gjorde at de måtte være hjemme, fikk tilsendt en melding fra TESS-ledelsen med følgende tekst:

«Hjemmekontor avlønnes med inntil 50 % for dem som er satt i karantene og de som må være hjemme av andre grunner. Ansatte med hjemmekontor leverer dagsrapport, og inngår avtale med overordnet.»

Det er Drammens Tidende (DT) (bak betalingsmur) som har fått kjennskap til meldingen, og at flere av de ansatte har reagert på innholdet i meldingen.

TESS-gründer Erik Jølberg forklarer til avisa at meldingen nå er trukket tilbake, og at retningslinjene for selskapet under korona-situasjonen nå er ferd med å endres. Bakgrunnen er nemlig at hvis et selskap skal kutte i lønnskostnadene ved hjemmekontor, så må de være permitterte, og det er det ingen i TESS som er ennå. Bedriften har dog sendt ut et generelt permitteringsvarsel.

Videre opplyser Jølberg til avisa at selskapet har en ordrenedgang på om lag 20 prosent.

- Derfor kan vi måtte risikere å permittere ansatte, sier han.

Jølberg har nå bedt hjemmekontor-ansatte om å komme tilbake på jobbkontoret i Lier. Bakgrunnen for dette, forteller han til DT, er at han oppdaget at det var svært få på kontoret, og at disse brukte mye av tiden på å betjene de som hadde hjemmekontor.

- Det er svært lite effektivt. Vi har nok vært litt for snille med å godkjenne hjemmekontor, sier Jølberg til avisa.

For å hindre smitte har TESS innført en rekke tiltak, blant annet sperrebånd, og at kantinemat skal spises ved kontorpultene. Dette er tiltak som ansatte har uttrykt skepsis til overfor DT i disse smittetider.

Erik Jølberg sier at bedriften i best mulig grad forsøker å tilrettelege arbeidet best mulig. Videre opplyser han at TESS nå forbereder beredskapsplaner for hva de skal gjøre når ansatte blir smittet – dette gjelder både ledelsen og de andre i selskapet.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109