23948sdkhjf

Flere enn en smittet i Kongsberg Gruppen

Onsdag formiddag ble det meldt om en koronasmittet ved Kongsberg Gruppens kontorer i Asker. Senere på dagen kommer det meldinger om flere smittede i konsernet i Norge.

Flere medier melder onsdag ettermiddag det ikke bare er en smittet i Kongsberg Gruppen i Norge. Konsernet sier at det flere som er smittet, men vil ikke si hvor mange. Kommunikasjonsdirektør Ronny Lie sier til E24 at «de har noen få smittetilfeller i Norge». Han sier videre at de ikke går ut med et konkret antall, og at det ikke er uventet et konsern med flere tusen ansatte blir rammet.

– Vi har intensivert arbeidet med tiltak i Asker, på et bygg i Horten og vil gjøre det på et bygg i Kongsberg, der vi enten har oppdaget smitte eller har ansatte som har vært i kontakt med noen som er smittet, sier Lie til nettstedet.

Lokalene i Asker tilhører Kongsberg Maritime, og adgangskortene til de ansatte i Asker er nå sperret slik at ingen kommer inn. Kontorene vil bli vasket grundig ned, opplyser selskapet videre.

Konsernet har så langt ikke fått melding smittede andre steder i verden hvor Kongsberg Gruppen opererer.

Kongsberg Gruppen opplyser til E24 at de allerede ser forsinkelser i leverandørkjeden, og at dette trolig vil øke i tiden som kommer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096