23948sdkhjf

Oljeselskap gir 1 million til venstresidas tankesmie

Kværner og Aker Solutions – begge eid av Kjell Inge Røkke – gir 1 million kroner til tankesmien Manifest. Pengene skal brukes til et miljøprosjekt.

Tankesmien Manifest står på venstresiden i norsk politikk, og har som mål å påvirke, Rødt, SV, Ap, Sp og MDG, skriver Aftenposten, som først omtalte saken onsdag.

Prosjektet som nå har fått penger fra Kværner og Aker Solutions, er et miljøprosjekt som går under navnet Grønn Industri 21.

– Vi trenger fagarbeiderne og ingeniørene i industrien for å få til det grønne skiftet, uavhengig av hvem som eier bedriftene, uttaler Manifests Magnus E. Marsdal til Aftenposten. Han leder både prosjektet og tankesmia. Marsdal mener at venstresiden og miljøbevegelsen må samarbeide med storkapitalen for å lykkes.

Ifølge avisa skal det ikke ha blitt gitt noen føringer med pengene som nå er donert fra de to Røkke-selskapene.

– I Aker applauderer vi alle som er opptatt av industriutvikling. Manifest Tankesmie har tatt initiativ til et interessant prosjekt, som vil skape debatt og peke på muligheter for fremtidig sysselsetting, sier kommunikasjonssjef Atle Kigen i Aker ASA til Aftenposten.

Framtiden i våre hender (FIVH) er med på utredningen som ser fram mot en utfasing av oljeproduksjonen i Norge og grunnlaget for en grønn omstilling.

– Vi trenger å bygge bro mellom de som bryr seg om arbeidsplasser og dem som bryr seg om klima og miljø, sier leder Anja Bakken Riise i FIVH.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094