23948sdkhjf

Korona har nådd Martin Linge

En person på Martin Linge-feltet i Nordsjøen har testet positivt på koronaviruset. Personen er ikke alvorlig syk. 

Etter flere «falske» alarmer om mulig koronasmitte ved oljefelt, har nå Equinor nå fått den første meldingen om at en ansatt på en av oljeinstallasjonene nå har testet positivt for koronasmitte

Equinor er i dialog med Folkehelseinstituttet om videre oppfølging. Den smittede personen har vært holdt isolert på lugar siden 9. mars og det er innført smitteverntiltak for offshoreinstallasjoner om bord. Det er ikke tatt stilling til når personen vil fraktes til land. 

Dette går fram av en pressemelding fra Equinor onsdag morgen.

Ifølge Equinor er to andre på samme boligrigg også testet for koronasmitte. Resultatene vil foreligge i løpet av onsdag.

Personen kom til feltet 4. mars tidlig på formiddagen. Personen har nylig vært i Østerrike, og da Østerrike ble listet som risikoland ble personen satt i karantene om bord og en prøve ble tatt. 

Det er tatt prøve av ytterligere to personer på feltet som også har besøkt risikoland. Resultatene fra disse prøvene foreligger ikke ennå.

Sykepleiere om bord følger opp alt personell, og det er ikke flere om bord med symptomer på smitte. 

Aktivitet reduseres på feltet i dag. Personell forblir på de installasjonene de allerede er på inntil videre. Equinor vurderer fortløpende videre tiltak. 

Det utføres smitteverntiltak på installasjon slik som for eksempel:

  • Reduksjon i sosiale sammenkomster  
  • Reduksjon møteaktiviteter
  • Innført større distanse mellom personell i kantine
  • Nedvask av utvalgte fellesområder

Martin Linge-feltet er i prosjektfasen, og skal etter planen starte produksjonen i slutten av 2020. Det er 776 personer som jobber offshore med prosjektet, fordelt på tre installasjoner. 

 Equinor melder videre at all helikoptertrafikk til Marting Linge er stanset inntil videre. I tillegg er det midlertidig stans i helikopterflyvninger for fire andre plattformer. Disse er Oseberg feltsenter, Boreriggen Askepott på Oseberg-feltet og boreplattformen Askeladdet på Gullfaks-feltet. I tillegg er en annen boligrigg også rammet.

Ingen får forlate installasjonene før man har fått svar på koronaprøvene.

Kilde: Pressemelding fra Equinor

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093