23948sdkhjf

- Trist med utenlandske eiere i verftsindustrien

Sist fredag ble avtalen om salget av Kleven verft til kroatiske DIV Group signert. Men tillitsvalgt ved Ulsteinvik-bedrifter synes det er trist at norske verft kommer over på utenlandske hender.

Det er nett.no (bak betalingsmur) som skriver dette. Nettstedet har intervjuet klubbleder for Fellesforbundet på det tradisjonsrike verftet i Ulsteinvik. Sist fredag ble verftet solgt til kroatiske DIV Group.

Klubbleder Olav Høydalsvik forteller til nett.no at han ikke frykter at arbeidsforholdene blir dårligere – i alle fall ikke på kort sikt. Alle arbeidsavtaler blir med over i det nye selskapet. Men han synes det er trist at norske verft får utenlandske eiere. I mer 100 år har Kleven hatt norske eiere. Det skal imidlertid ikke stikkes under en stol at verftet har slitt økonomiske de senere årene.

TRIST: - Det er trist at alle norske verft får utenlandske eiere, selv om jeg vil understreke at jeg er positiv til DIV Group, sier klubbleder ved Kleven verft, Olav Høydalsvik. FOTO: KLEVEN

– Det er jo en bedrøvelig utvikling at nesten alle verft skal gå over på utenlandske hender. Skipsindustrien her har vært noe som vi har vært stolte over, og vi har vært stolte over at det har hatt norske eiere, sier Høydalsvik til nett.no.

Han understreker at han er positiv til kroatiske DIV Group som ny eier, og da sjefen for de nye eierne dukket opp i Ulsteinvik i forbindelse med signeringen sist fredag, ble han møtt med stående applaus.

Ved Kleven er det nå for tiden totalt 450 ansatte – fordelt på 200 ansatte ved verftet, mens Kleven Maritime Contracting sysselsetter 250. Under signeringen fredag opplyste den nye eieren at de har et mål det kal være 1000 arbeidere i jobb på verftet i 2022.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094