23948sdkhjf

Første verifikasjon av maritim datasikkerhet

Milepælen for bransjen inneholder ABBs løsninger på et større passasjerskip som har fått datasikkerhets-verifikasjon av klasseselskapet DNV GL.

Dette ble det første fartøyet som overholder kravene i DNV GLs rammeverk for integrert datasikkerhet.

Det høye datasikkerhetsnivået ble muliggjort gjennom tett samarbeid mellom ABB, rederiet og DNV GL under byggefasen på et verft i Europa. Datasikkerhetsprosessen vil fortsette under skipets operasjon, og systemets motstandskraft vil opprettholdes gjennom fartøyets levetid.

- Det er avgjørende at den maritime næringen fokuserer på cybersikkerhet som en viktig del av både design og drift, sier Johann Melsted, DNV GLs sjef for Benelux og Frankrike. - Derfor er vi så glade for å samarbeide med fremtidsrettede partnere som er forberedt på å engasjere seg i dette og demonstrere sitt engasjement for å takle cybertrusler.

For å oppnå bærekraftig shipping utstyres skip i økende grad med integrerte automatiseringssystemer og digitale løsninger. Som en del av den fjerde industrielle revolusjon, Industri 4.0, er fartøyets systemer mer oppkoblet enn noen gang før, og presenterer trusler som tidligere var lite kjent i skipsfarten. Dette driver behovet for tettere og tidligere samarbeid om datasikkerhet mellom alle viktige interessenter i nybyggingsprosessen. DNV GLs Integrated Cyber Security Dependent Systems-verifisering etablerer et rammeverk for å adressere datasikkerhetsnivåer for hovedfunksjonene til et fartøy - både under bygging og i drift.

Rammeverket gjelder for ethvert fartøy, men mer sofistikerte løsninger og dypere integrasjon av systemer i komplekse fartøyer som cruiseskip betyr at hensiktsmessig datasikkerhetsadministrasjon er avgjørende. Selv om digitalisering gir muligheter til å måle og styre effektiviteten i hele flåten, er det kritisk å sikre datastrømmer for skipenes passasjerer og mannskap.

- ABB anerkjenner viktigheten av cybersikkerhet i den marine industrien, og jobber tett med redere, verft og klasseselskaper for å styrke datasikkerheten om bord, sier Juha Koskela, administrerende direktør for ABBs marinevirksomhet. - Etter hvert som skip blir mer elektriske, digitale og oppkoblede, er det av vital betydning at vi utstyrer og styrker sjøfolk med pålitelige løsninger som er cybersikre.

Skipet drives av ABB Azipod® elektriske fremdriftssystem. Siden introduksjonen i 1990 har Azipod® blitt industristandarden for passasjerskip for sin dokumenterte reduksjon av drivstofforbruket på opptil 20 prosent sammenlignet med tradisjonelle, akselbaserte løsninger.

Koblet til ABB Ability ™ samhandlingssentre over hele verden, blant annet på Fornebu, er fartøyet en del av det globale supportnettverket der ABB-eksperter overvåker operative ombordssystemer, koordinerer diagnostisering av eksternt utstyr og tilbyr prediktive vedlikeholdstjenester - døgnet rundt.

DNV GL er verdens ledende klasseselskap og en anerkjent rådgiver for den maritime næringen. Vi forbedrer sikkerhet, kvalitet, energieffektivitet og miljøytelse for den globale skipsfartsindustrien - på tvers av alle fartøytyper og offshore-strukturer. Vi investerer mye i forskning og utvikling for å finne løsninger sammen med bransjen som adresserer strategiske, operasjonelle eller regulatoriske utfordringer.

Kilde: Pressemelding fra ABB

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125