23948sdkhjf

Skal bista med å digitalisere maritim sektor

Tre store og toneangivende leverandører til maritim sektor har etablert et konsortium som skal bidra med skalerbar maritim informasjonsutveksling.

De tre store aktørene er Kongsberg Gruppen, Wärtsilä og Saab, som i tillegg til å være leverandører til maritim industri, og utfører store serviceoppdrag. Det nye konsortiumet har fått navnet Navelink, og målsetningen er å bidra med global skalerbar maritim informasjonsutveksling.

- Rederiet, operatører, havnemyndigheter og kystvaktorganisasjoner kan alle dra nytte av den åpne infrastrukturen som vi nå etablerer. Infrastruktur-systemet, som vi allerede har investert mye penger i, øker kompabiliteten til e-navigasjon, sier Todd Schuett. Han er utviklingssjef i Kongsberg Gruppen.

Ifølge en pressemelding har konsortiumet nå tatt de første stegene i en retning av industrialisering med sine første brukere. Det er tre EU-prosjekt, som er først ute, der den svenske maritime administrasjonen er ansvarlig for løsningene for infrastrukturen. Prosjektet vil benytte Navelink, som blir operert av Combitech, for å legalisere brukere og identifisere operasjonell service i tre ulike implementeringsprosjekter i løpet av de nærmeste 18 månedene, heter det videre i pressemeldingen. Alt er basert på det såkalte Sea Traffik Management-konseptet.

 - Dette er et eksempel på en ny måte å tenke industrisamarbeid på, på tvers av segmenter. Det er også et godt eksempel på hvordan industrien kan samarbeid med organisasjoner og dermed sammen framskynde digitaliseringen av den maritime sektoren, sier administrerende direktør i Wärtsiläs avdeling for skipstrafikk-kontroll.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.495