23948sdkhjf

Opptil 70 kan miste jobben

I januar fikk de ansatte ved Aker Solutions på Tranby i Lier beskjed om at deler av den såkalte juletre-produksjonen skulle flyttes. Onsdag ble det klart at opptil 70 kan bli berørt av flyttingen.

Det er Lierposten som skriver at de 640 ansatte onsdag fikk melding om hva som blir konsekvensen av flytting av deler av juletreproduksjonen ved Aker Solutions på Tranby i Lier. Overfor Lierposten (bak betalingsmur) bekrefter kommunikajonsmedarbeider Cathrine Gjertsen at opptil 70 ansatte som kan bli berørt av flyttingen. Det vil primært være operatører og kontoransatte på avdelingen.

Klubbleder Arne Chr. Rødby sier til avisa at det var godt å få en endelig avklaring på situasjonen, og han opplyser at det vil være snakk om en gradvis nedbemanning. Det er ennå ikke klart hvilke 70 som vil miste jobben. Arbeidet med dette vil ta til neste uke, ifølge klubblederen.

Rødby forteller videre at det vil være noen naturlige avganger samtidig som andre alllerede har begynt å se seg om etter nye jobber.

I en e-post til Drammens Tidende og Lierposten skriver Aker Solution at man vil tilby karriereveiledning og hjelp til jobbsøking gjennom Aker Solutions’ samarbeidspartner NES.

«Det er alltid leit å måtte redusere arbeidsstokken, men selskapet er nødt til å ta grep for å bedre egen konkurransedyktighet i et globalt marked», heter det videre i e-posten, der det også går fram at de har en tett dialog med ansatte og fagforeningene.

De såkalte juletrærne, som Aker Solutions på Tranby har hatt vært ledende på å produsere i flere år, skal nå produseres i Malaysia og Brasil.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11