23948sdkhjf

- Planla rettssak etter forlik

Norske Shell mener varsler Rune Kjørsvik startet omkampen med rettslig prosess etter at han hadde fått to millioner kroner etter et forlik.

Det skriver NRK. Mandag denne uka startet saken som det tidligere hovedverneombudet Rune Kjørsvik har gått til mot Norske Shell. Han varslet om en rekke kritikkverdige forhold i forbindelse med en omorganisersingsprosess ved oljeselskapets gassanlegg Nyhamna. Det oppsto så en konflikt mellom Norske Shell og Kjørsvik, og sistnevnte mener han er blitt påført store helseskader med søvnvansker, konsentrasjonsproblemer og depresjon.

Du kan lese mer om bakgrunnen for rettssaken her.

Norske Shell og det tidligere hovedverneombudet inngikk et forlik i saken, og Kjørsvik fikk to millioner kroner fra sin tidligere arbeidsgiver. Norske Shell mener at det var etter at han fikk pengene at Kjørsvik startet omkampen i rettsvesenet.

Kjørsvik ble sagt opp i mai 2015 etter å ha varslet om mobbing, trakkering og fryktkultur på arbeidsplassen.

Rettssaken som nå pågår i Molde er om forliksavtalen som ble inngått tidligere kan settes til side. Man ønskerogså å få bevist om konfliktene på jobb er årsaken til at Kjørsvik har fått posttraumatisk stress.

– Kjørsvik kunne ikke akseptere å måtte leve med å ikke ha rett. Han har ikke blitt trakassert og mobbet, sier Norske Shells advokat Thor-Arne Wullum til NRK.

I retten denne uka er det blitt lagt fram flere meldinger som Kjørsvik skal ha sendt til tidligere ansatte ved Nyhamna. Disse tyder på at han planla en rettssak.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094