23948sdkhjf

Måtte gå etter en måned

Det ble for mye oppstyr rundt fiskeri- og sjømatminister Geir Inge Sivertsens styreverv og etterlønn. Like før helgen gikk han av.

Les også: Sivertsen ny fiskeriminister

Fredag måtte fiskeri- og sjømatminister Geir Inge Sivertsen (H) takke for seg etter bare en måned i rollen som minister. Alt oppstyret rundt hans verv og etterlønn ble for mye, og han valgte selv å gå av.

– Sakene om styreverv og etterlønn har tatt all fokus bort fra den jobben jeg som fiskeri- og sjømatminister ønsker å gjøre for å utvikle Norges viktigste næring, skrev Sivertsen i en pressemelding.

– Næringen fortjener en minister som kan ha fullt fokus på de oppgaver som må gjøres for å få dette til. Sakene har også blitt en belastning for regjeringen og for mitt parti Høyre, fortsatte han i pressemeldingen.

Tidligere på dagen sist fredag hadde SV fremmet mistillitsforslag mot Sivertsen etter stadige avsløringer om etterlønn, dobbeltlønn og styreverv i strid med stillingsinstruksen.

Sivertsen opplyste fredag at han har fratrådt alle styreverv og beklaget søknaden om etterlønn, men opplever at sakene likevel tar all tid og oppmerksomhet.

– Da blir det vanskelig å gjøre en god jobb som fiskeri- og sjømatminister, skrev han sist fredag.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.078