23948sdkhjf

- Vil trolig ikke godta forelegget

Metallco Aluminiums advokat, Cato Schiøtz, tror at bedriften ikke vil godta forelegget på 2,5 millioner kroner.

Tirsdag morgen ble det kjent at Metalco Aluminium må betale et forelegg på 2,5 millioner kroner etter en eksplosjon og brann i november 2017. To ansatte døde og to andre ble skadet. Det ble også tatt ut tiltale mot daglig leder, pluss at bedriften må betale erstatning til enkene og de skadede.

Til Oppland Arbeiderblad (OA) sier Metallco Aluminiums advokat, Cato Schiøtz, at han ikke tror bedriften vil godta forelegget.

OA skriver at kjendisadvokaten ble hyret av Eina-bedriften for noen måneder siden for representere dem i saken anledning. Schiøtz understreker overfor avisa at han ikke har snakket med klienten sin ennå, men tror ikke de vil godta forelegget.

På spørsmål om hvorfor bedriften trolig ikke vil godta forelegget, svarer advokaten at vilkårene for forelegget ikke er til stedet.

– Hvis bedriften skal være ansvarlig, forutsetter det personlig ansvar for en eller begge av de ansatte, og det er uklart. Man er ikke ansvarlig hvis arbeidstakerne har utvist uaktsomhet, sier Cato Schiøtz til avisa.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078