23948sdkhjf

Stopper leteboringsplan i Australbukta

Equinor har informert myndighetene i Australia om sin beslutning om å innstille leteboringsplanen i Australbukta utenfor kysten av Sør-Australia.

Det skriver Equinor i en pressemelding tirsdag morgen.

Etter en helhetlig gjennomgang av leteporteføljen har Equinor konkludert med at prosjektets potensial ikke er kommersielt konkurransedyktig med andre letemuligheter i selskapet.

– Godkjenningen av miljøplanen for letebrønnen Stromlo-1 bekreftet at vi er stand til å gjennomføre sikre operasjoner i Australbukta. Equinor har imidlertid besluttet å stoppe planene for boring av letebrønnen Stromlo-1 ettersom muligheten ikke er kommersielt konkurransedyktig, sier Equinors landsjef i Australia, Jone Stangeland.

Equinor har informert føderale, sør-australske og lokale myndigheter om beslutningen. Selskapet gikk inn i lisensen i Australbukta som partner i 2013, og tok over som operatør med 100 % eierandel i 2017.

– Vi skal diskutere videre med føderale og statlige myndigheter om beslutningen om å innstille leteprogrammet. Vi har en letetillatelse utenfor kysten av Vest-Australia, og beholder andre eksisterende andeler og aktiviteter i Australia, sier Stangeland. 

 

Kilde: Pressemelding fra Equinor

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.157