23948sdkhjf

Fire nye batteripakker for Corvus

Corvus, som har hovedkontor i Bergen, skal levere fire nye batteripakker til BC Ferries.

Det går fram av en pressemelding fra selskapet mandag. De fire nye kontraktene om levering av batteriferjer til BC Ferries’ hybridferjer, kommer i tillegg til to tilsvarende ferjer fra samme verft og kunde som er lever tidligere.

Det er verftet Damen Shipyards i Nederland som har valgt Corvus Energy som batteripakkeleverandør til fartøy som er under bygging der. Samtlige ferjer som bygges og som skal brukes av BC Ferries skal gå i fart i Canada, ifølge pressemeldingen fra Corvus.

Hver av de gamle fergene som i dag opererer rutene vil erstattes av to nye, noe som vil gi hyppigere avganger, økt passasjerkapasitet og lavere utslipp, skriver Corvus.

– Vi er veldig glade for at vi igjen er valgt av Damen som leverandør til BC Ferries. Vi setter stor pris på å samarbeide med et selskap som Damen med så mye kunnskap og erfaring, sier Kim Strate Kiegstad, visepresident for salg i Corvus Energy i en melding fra selskapet.

– Vi har en klar strategi og detaljerte planer for å redusere klimagassutslippene fra våre operasjoner. Ved å erstatte skip som går på karbonintensive fossile drivstoff med mer energieffektive og miljøvennlige fartøy, vil vi klare å redusere våre utslipp betraktelig, sier Mark Collins, konsernsjef i BC Ferries i pressemeldingen.

Kilde: Pressemelding fra Corvus

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109