23948sdkhjf

Laksepakkeri slår seg konkurs - på nytt

Sund Laksepakkeri slår seg selv konkurs. Det skjer etter at selskapet ble dømt til å betale polske arbeidere 20 millioner kroner i erstatning.

Pakkeriet kom i medienes søkelys etter at det opprinnelige selskapet - Norce Production - gikk konkurs, og de startet opp på nytt igjen under navnet Sund Laksepakkeri. Da var det ingen av de 45 polske fagorganiserte arbeiderne ved pakkeriet som fikk ny jobb i det nye selskapet. De mente seg diskriminert fordi de var fagorganiserte og gikk til sak mot bedriften. I retten vant polakkene fram, og Sund Laksepakkeri ble dømt til å betale 20 millioner kroner i erstatning i fjor sommer

Nå varsler eierne av bedriften at de ser seg nødt til å slå selskapet konkurs på nytt. Det skriver sysla.no.

I den nystartede bedriften er det fortsatt flest polakker som er ansatt, og disse fikk den tøffe beskjeden om at selskapet var konkurs tidligere denne uka.

Ankesaken fra den forrige rettssaken skulle opprinnelig opp for retten i april, men nå velger altså selskapet å slå seg konkurs – igjen.

– Dommen har ført til at leverandører har trukket tilbake leverandørkreditten. Det gjør det vanskelig for selskapet å betale regningene sine, sier Eva Solhaug til Bergens Tidende (BT). Hun legger til at selskapet ikke har midler lenger.

Alt håp for de som jobber i Sund Laksepakkeri er ikke ute. Sekkingstad, som holder til i samme lokaler, ønsker å ta over driften og tilby de ansatte jobber hos dem. Selskapet har i dag 90 ansatte, og hvor de aller fleste kommer fra andre land enn Norge.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109