23948sdkhjf

Går sammen for nullutslipp i maritime sektor

Kongsberg Gruppen går i tospann med miljøorganisasjonen Zero, og blir en hovedsamarbeidspartner for å fremme bærekraftige løsninger i skipsfarten.

Avtalen som Kongsberg Gruppen og miljøstiftelsen Zero har inngått skal vare i tre år, og hovedintensjonen med samarbeidet er å øke trykket til fornybare og utslippsfrie løsninger, går det fram av en pressemelding.

«Sammen vil vi gjøre Norge til en viktig verdensomspennende testarena for utvikling og realisering av nye nullutslippsløsninger for alle typer skip, og så spre disse løsningene internasjonalt», heter det i meldingen.

Videre går det fram at samarbeidet også vil inneholde utvikling av elektrisitet og hydrogen infrastruktur for utslippsfri skipsfart. Gjennom samarbeidet vil de to partnerne også motivere redere og næringsliv til å bruke fornybare og utslippsfrie løsninger, promotere digitalisering og autonome skipsløsninger og skape gode rammer for å utslippsfrie maritime løsninger gjennom informasjonsarbeid.

Kongsberg Gruppen mener at teknologi er en helt avgjørende del av løsningen på dagens klimautfordringer.

«Vi har en lang tradisjon for å utvikle høyteknologiske produkter og løsninger som ligger helt i fremste rekke internasjonalt. Vår styrke er å sette sammen et bredt kompetansemiljø rundt produkter, teknologier og markedsetterspørsler», skriver selskapet videre i meldingen. Kongsberg Gruppen leverer allerede i dag hybride energiløsninger som bidrar til å redusere miljøskadelige utslipp og som gjør det mulig for fartøy å drive mer effektivt med lavere drivstoff-forbruk.

SAMMEN: Marius Holm (t.v.), daglig leder i miljøstiftelsen ZERO og kommunikasjons- og bærekraftansvarlig Even Aas i Kongsberg Gruppen har undertegnet en avtale som en mer bærekraftig skipsteknologi. FOTO: KONGSBERG GRUPPEN

- Vi ser fram imot et godt og nært samarbeidet med miljøstiftelsen Zero de nærmeste årene. Sammen kan vi gjøre en stor forskjell I å jobbe mot et nullutslippssamfunn, sier Even Aas, som er kommunikasjons- og bærekraftansvarlig hos Kongsberg Gruppen.

Daglig leder i Zero, Marius Holm, er svært fornøyd med at Kongsberg Gruppen er gått inn som partner i stiftelsen.

- Vi ser fram imot å jobbe med en av Norges ledende teknologileverandører til den maritime næringen, og som har fokus på nullutslippsløsninger som verden er helt avhengig av. Sammen kan vi raskere få til en omstilling til utslippsfrie og fornybare løsninger i den maritime sektoren, sier han.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081