23948sdkhjf

En sædcelle til besvær

Det er oppstått full klinsj mellom Stange kommune og Statens Vegvesen. Årsak: En 11 meter høy sædcelle-skulptur i stål.

Kommunen mener at en pendlerparkering langs E6 er et godt sted å sette opp den 11 meter høye sædcellen – produsert i stål – i samme materiale som den store elgen som er plassert lang Riksvei 3 i Stor-Elvdal. Men Statens Vegvesen sier nei.

Kommunen mener at pendlerparkeringen er et godt sted den store skulpturen i stål. Sædcellen på 11 meter skal ifølge ordføreren symbolisere det fruktbare og frodige landskapet som åpner seg ved pendlerparkeringen.

Men Statens Vegvesen er av en helt annen oppfatning. De er ikke imot skulpturen som sådan, men at den bør stå et annet sted. Det er ikke heldig for trafikkbilde at den plasseres slik kommunen ønsker, fordi skuelystne bilister vil stanse og ta bilder av den – akkurat slik man gjør av den store elgen ved Riksvei 3 i Stor-Elvdal.

Det er også snakk om omregulering av pendlerparkeringen, som vegvesenet ikke ønsker. For kommunen vil ikke det være noe problem, ifølge ordføreren.

Det er kunsteren Linda Bakke som har fått i oppdrag å lage den store sædcelle-skulpturen på oppdrag fra Stange kommune. Hun laget også den store elgen langs Riksvei 3.

Kommunen og Statens Vegvesen skal nå inngå en dialog om et mulig alternativt plasseringsforslag, selv om ordføreren aller helst ønsker sædcellen plassert på pendlerparkeringen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078