23948sdkhjf

Mild vinter – må permittere

Vedfyringen har uteblitt i store deler av landet denne vinteren. Det merkes hos ovnsprodusenten Jøtul, som nå permitterer 39 ansatte grunnet mild vinter.

Det skriver NRK. 39 ansatte ved Jøtuls fabrikk på Kråkerøy utenfor Fredrikstad har mottatt permitteringsvarsel. De skal permitteres 50 prosent.

Bakgrunnen er at salget av ovner har gått svært dårlig denne vinteren grunnet den milde vinteren.

Klubblederen ved bedriften sier til NRK at han har forståelse for permitteringene når salget går så dårlig som det nå gjør. Ovnsbransjen er en særlig utsatt bransje når vinteren ikke blir som vanlig.

Meldingen om permitteringene kommer ikke mange månedene etter at Jøtul bestemte seg for å flytte monteringen av ovner fra Fredrikstad til en helt ny fabrikk i Polen.

Det er ikke bare i Norge vinteren har vært dårlig denne sesongen. Over store deler av Europa har det vært svært mildt, og blant annet i Alpene har det ikke vært snø i store deler av vinteren. Mange steder har temperaturene ligget på over pluss 10 grader over lengre perioder.

Det er primært ansatte i støperiet i Fredrikstad som nå skal permitteres. Denne avdelingen leverer støpejern til monteringsanlegg i Polen og USA.

Ifølge NRK har Jøtul 75 prosent av markedet i Norge, Frankrike og USA.

Målet er ifølge direktøren i Jøtul å få de 39 tilbake i full jobb så raskt som mulig, men det er markedet som bestemmer dette.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094