23948sdkhjf

Odfjell saksøkes etter dødsulykke

I januar i år kolliderte Odfjell-skipet «Bow Fortune» med en fiskebåt i et havneområdet i Texas. Tre på fiskebåten omkom. Nå krever de etterlatte penger fra det norske rederiet.

Det skriver Sysla.no.

270 millioner kroner er det de etterlatte krever etter kollisjonen i Galveston i Texas i januar. Tre av de fire om bord på fiskebåten omkom i sammenstøtet. Fiskebåten kantret i kollisjonen med det 183 meter lange tankskipet, og de som befant seg i fiskebåten falt i sjøen. En av dem som ble plukket opp, fikk beinbrudd, mens den andre ble erklært død noe senere. De to andre ble funnet i vrakrestene etter noen dager.

Det er ifølge Sysla.no familien til en av de som eide båten som nå har søkt Odfjell på 29 millioner dollar. Det tilsvarer 270 millioner kroner. Beløpet er det som er den anslåtte verdien på tankskipet inklusiv last.

I søksmålet går det fram at familien mener at det har vært mangelfulle inspeksjoner og vedlikehold på tankeren, og at mannskapet på «Bow Fortune» ikke hadde fått nok opplæring.

Odfjell er ikke enig i dette, og opplyser at de ikke har skyld for skader som oppsto etter kollisjonen. Rederiet skriver videre at de støtter den pågående etterforskningen som pågår.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11