23948sdkhjf

Skal levere digital tvilling til Astero

Prodtex i Ulsteinvik har inngått en kontrakt om levering av robotcelle og digital tvilling til Astero i Molde.  Avtalen går ut på å levere komplett robotcelle for sveising av ståkomponenter.

Les også: TECO 2030 signerer intensjonsavtale for hydrogen-taubåter

Dette går fram av en pressemelding fredag. Astero i Molde er en stålbedrift, som har et moderne verksted i byen og der de har investert mye i moderne industrimaskiner som laserskjæring, knekking og maskinering.

Robotcellen består av to sveiseroboter montert på en 13 meter lang veggopphengt skinne og to manipulatorer for håndtering av konstruksjoner.

I tillegg arbeider Prodtex for tiden med utvikling av stålfabrikk i Vanylven. Her skal man ved siden av stålproduksjon også drive med utvikling av nye produksjonsmetoder blant annet i samarbeid med Statens Vegvesen.

- Investeringen er strategisk viktig for oss, og vil styrke vår posisjon som leverandør til den lokale industrien som i dag opplever prisøkning fra lavkostland. Det miljøvennlige aspektet i kortreist produksjon er også viktig, sier daglig leder Per Olav Myrstad i Astero i pressemeldingen.

 

Kilde: Prodtex

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078