23948sdkhjf

Rekordomsetning for industrien

Industriomsetningen gikk opp 2,1 prosent fra 3. til 4. kvartal 2019, og indeksen er på sitt høyeste nivå noen gang, viser sesongjusterte tall. Fra november til desember 2019 var det en oppgang på 1,0 prosent.

Les også: Industrien har falt 8,6 % siden februar

Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Av næringene var det metallvareindustrien som bidro mest til den samlede veksten med en oppgang på hele 11 prosent. Næringsgruppen oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri bidro også til oppgangen, og økte priser på raffinerte petroleumsprodukter var en medvirkende årsak til denne omsetningsøkningen.

Industriomsetningen hadde en oppgang på 1,0 prosent fra november til desember 2019, viser sesongjusterte tall. Næringen for bygging av skip og oljeplattformer var den største bidragsyteren til veksten i industriomsetningen, med en oppgang på nesten 22 prosent.

For året sett under ett var det næringene bygging av skip og oljeplattformer og maskinindustri som bidro mest til oppgangen. Næringsgruppen oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri hadde en nedgang, og bidro dermed til å dempe den samlede oppgangen i 2019.

Kilde: Statistisk sentralbyrå (SSB)

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093