23948sdkhjf

Milliardunderskudd for Hydro i fjor

Norsk Hydro fikk et underliggende driftsresultat på 560 millioner kroner i fjerde kvartal, mot ventet én milliard kroner. For hele 2019 leverer Hydro et underskudd før skatt på 1,56 milliarder kroner.

Les også: Signerte aluminiumskontrakt verdt 100 millioner

Det går fram av tallene for fjerde kvartal som ble lagt fram fredag morgen.

I fjerde kvartal 2018 var det underliggende driftsresultatet på 534 millioner kroner.

Omsetningen var ventet til 36,67 milliarder kroner, men endte på 35,49 milliarder kroner.

– Vi har iverksatt kraftige tiltak i et svakt marked. Forbedringsprogrammet vårt samt frigjøring av midler ligger foran målsettingene. Forbedringsarbeidet vil fortsette med full styrke, i tråd med vårt arbeid med å bedre lønnsomheten og fremme bærekraft, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim i en melding.

Les også: Metallfabrikk legges ned, ansatte mister trolig jobbene

I meldingen skriver Hydro at forbedringsprogrammet ligger foran målsetningene.

Resultat før skatt endte på minus 168 millioner kroner i kvartalet. For hele 2019 leverer Hydro et underskudd før skatt på 1,56 milliarder kroner.

I 2018 var resultat før skatt på 6,46 milliarder kroner. 

 

Les også: Hydro-stopp i Brasil

Underliggende EBIT for Metallmarked gikk ned fra 275 millioner kroner i fjerde kvartal 2018 til 132 millioner kroner i fjerde kvartal 2019, grunnet svakere resultater fra omsmelteverkene og negative valutaeffekter.

Underliggende EBIT for Valsede Produkter økte sammenliknet med fjerde kvartal i 2018, fra et tap på 113 millioner kroner i fjerde kvartal 2018 til et overskudd på 34 millioner kroner i fjerde kvartal 2019. Resultatene fra valseverkene var stabile. Resultatet fra smelteverket i Neuss var drevet av lavere råvarekostnader og et forsikringsoppgjør, som delvis ble utliknet av lavere all-in metallpriser.

Underliggende EBIT for Ekstruderte Løsninger gikk ned sammenliknet med samme kvartal i fjor, fra 202 millioner kroner i fjerde kvartal 2018 til 85 millioner kroner i fjerde kvartal 2019. Resultatene var lavere enn i tilsvarende kvartal året før i alle forretningsenhetene, hovedsakelig grunnet lavere volumer i et fallende marked, som delvis ble utliknet av høyere marginer. Resultatene ble positivt påvirket av et forsikringsoppgjør på 187 millioner kroner knyttet til cyber-angrepet i mars 2019.

Underliggende EBIT for Energi gikk betydelig ned fra 500 millioner kroner i fjerde kvartal 2018 til 296 millioner kroner i fjerde kvartal 2019. Nedgangen skyldtes hovedsakelig lavere produksjon og noe lavere priser, som delvis ble utliknet av bedre kommersielle resultater.

Les også: – Økt nettariff dramatisk for norske aluminiumverk

Underliggende EBIT for Bauksitt & Alumina gikk ned sammenliknet med fjerde kvartal i fjor, fra 493 millioner kroner i fjerde kvartal 2018 til et tap på 75 millioner kroner i fjerde kvartal 2019. Resultatet ble drevet av en nedgang i realiserte priser på alumina, som delvis ble utliknet av positive effekter av økt produksjon etter at påbudet om produksjonsbegrensning ble opphevet 20. mai 2019, i tillegg til positive valutaeffekter.

– Den økende etterspørselen etter lavkarbonprodukter og -løsninger er en oppmuntrende trend og vi er godt posisjonert for en lavkarbonfremtid. Siden vi lanserte CIRCAL for et år siden har vi signert 60 lavkarbon bygningsprosjekter rundt i verden, sier Aasheim.

Les hele meldingen fra Hydro her.

Kilde: Hydro

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.097