23948sdkhjf

God vekst for oljeservicenæringen i fjor

Leverandørene til oljenæringen hadde et godt år i fjor, skal vi tro en fersk rapport fra revisjons- og rådgivningsselskapet EY.

Det skriver Stavanger Aftenblad (Aftenbladet), som har fått tilgang til rapporten. Da tilsvarende rapport ble lagt fram på samme tidspunkt i fjor, hadde man estimert med en vekst for oljeservicenæringen på 8 prosent i 2019. Nå endte veksten på hele 14 prosent, viser den ferske rapporten.

Les også: Tror på dobling av landbasert oppdrett

– Det var overraskende. Vi visste at 2019 ville gi et etterlengtet løft, men ikke at det skulle gå så bra, sier EY-partner Espen Norheim, til Aftenbladet. Han har hatt ansvaret for oljeserviceanalysen de siste 10 årene.

Ca 1100 selskap i leverandørleddet til oljesektoren har vært med i undersøkelsen, og flere melder altså om et godt fjorår.

På mange måter er det de to store oljeprosjektene Johan Sverdrup og Johan Castberg som har reddet næringen. Det viser seg nemlig at det er de største verftene, de som bygger plattformdekk og andre større konstruksjoner, som bidro til den største veksten i fjor.

Aftenbladet skriver at veksten for inneværende år vil fortsette, men ikke i samme grad som i fjor. EY estimerer en omsetningsvekst på 2 prosent for oljeleverandørene i år.

Etter dette skal virksomheten og veksten falle igjen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078