23948sdkhjf

Svakere resultat som forventet

Equinors resultat for fjerde kvartal i 2019 er som forventet langt svakere enn året før. Men produksjonen fra nyoppstartede Johan Sverdrup retter opp mye.

Dette går fram av en pressemelding i forbindelse med presentasjonen av tallene for fjerde kvartal i fjor.

Les også: Aibel får viktig Equinor-studie for feltprosjektering

Equinor hadde et overskudd tilsvarende 32,6 milliarder kroner for fjerde kvartal i fjor. Det er en nedgang på cirka åtte milliarder sammenliknet med samme periode i fjor, men resultatet er litt bedre enn noen investorer hadde ventet.

- Rekordhøy produksjon, reduserte kostnader og fortsatt sterk kapitaldisiplin bidro til solide resultater i et kvartal med lavere råvarepriser. For året som helhet leverte vi konkurransedyktig avkastning og sterk vekst i kapitaldistribusjonen. Fremover forventer vi økt produksjon, avkastning og kontantstrøm fra en prosjektportefølje i verdensklasse som representerer 6 milliarder fat til Equinor med en gjennomsnittlig balansepris under 35 dollar per fat. Styret foreslår en økning i kvartalsutbyttet på 4 prosent og annonserer andre transje av vårt program for tilbakekjøp av aksjer for 5 milliarder dollar, basert på en jevn fordeling i resten av perioden, sier Eldar Sætre, konsernsjef for Equinor ASA.

- Vi startet produksjonen på Johan Sverdrup i oktober i fjor, foran plan og mer enn 30 prosent under opprinnelig kostnadsanslag. Vi forventer at investeringer for hele fase 1 vil være tilbakebetalt allerede ved utgangen av dette året, under 15 måneder etter at første brønn ble satt i produksjon, sier Sætre.

- 2019 utgjorde et veiskille for fornybarvirksomheten vår. Vi tok investeringsbeslutning for Hywind Tampen i Norge og leverte vinnende bud for utbygging av Empire Wind utenfor kysten av New York og Dogger Bank i Storbritannia, verdens største havvindprosjekt. Fornybarprosjekter under utvikling i 2019 vil øke Equinors kapasitet for elektrisitetsproduksjon med 2,8 gigawatt, mer enn fem ganger dagens kapasitet, sier Sætre.

Justert driftsresultat var 3,55 milliarder USD i fjerde kvartal, ned fra 4,39 milliarder USD i samme periode i 2018. Justert driftsresultat etter skatt var 1,19 milliarder USD, ned fra 1,54 milliarder USD i samme periode i fjor. Lavere priser både for væskeprodukter og gass påvirket driftsresultatet for kvartalet. 

 Les hele Equinors pressemelding her.

Kilde: Pressemelding fra Equinor

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11