23948sdkhjf

Aibel sikret seg stor intensjonsavtale

Avtalen går ut på at Aibel skal levere en ny FPSO til Equinor i Brasil. Modec er selskapet som har gitt Aibel oppdraget.

Modec leverer flytende offshoreløsninger for olje- og gass-sektoren verden over.

I en pressemelding fra Aibel går det fram at FPSOen skal brukes for Equinor ved Bacalhau-feltet i Brasil.

Modec, som leverer flytende offshoreløsninger for den globale olje- og gassindustrien, har tildelt Aibel en intensjonsavtale i forbindelse med at selskapet skal levere en ny FPSO (flytende produksjons- og lagringsskip) til Equinor for Bacalhau-feltet i Brasil.

Aibel understreker at avtalen som er inngått er en intensjonsavtale. Verdien på avtalen er ikke oppgitt, men selskapet bruker ordet «stor» i pressemeldingen.

Avtalen med Modec går ut på å forete ingeniørtjenester pluss en opsjon på en kontrakt som omfatter detaljprosjektering, innkjøp og bygging av topside-moduler til det store fartøyet. Ifølge meldingen vil FPSO-fartøyet bli et av verdens største si sin klasse.

Konsernsjef Mads Andersen i Aibel sier i meldingen at avtalen er en viktig anerkjennelse av selskapets internasjonale FPSO-ekspertise i Singapore og Thailanhd. -Med dette prosjektet ser vi frem til å utvikle de gode og veletablerte relasjonene vi har med både Modec og sluttkunden Equinor. Samtidig vil vi vise oss verdig den tilliten vi har fått, sier han.

Modulbyggingen vil skje i Thailand, og ingeniørarbeidet vil starte umiddelbart ved Aibels kontor i Singapore.

Kilde: Aibel

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109