23948sdkhjf

Inngikk forlik med Transocean

Staten har inngått et forlik i den såkalte Transocean-saken. Det betyr at advokat Einar Brask blir tilkjent 35 millioner kroner i erstatning.

Det er NTB som skriver dette, og legger til at dette forliket er ett av flere som staten har måttet inngå den sisten tiden.

I 2005 ble Brask sammen med sin daværende EY- og Thommesen-partner Sverre Koch siktet for medvirkning til Transoceans angivelige skattesvik, en sak som er blitt omtalt som norgeshistoriens største skattesak.

I 2014 ble han og to andre skatterådgivere blankt frifunnet i Oslo tingrett. Økokrim valgte senere å legge bort saken.

– Nå endte saken for min del med et forlik omtrent på størrelse med mitt opprinnelige krav. Det er alltid hyggelig å vinne sin rett, sier Brask i en kommentar.

Forliket er det siste i en lang rekke: Høsten 2018 fikk selskapet Transocean 30 millioner i erstatning, og i fjor sommer ble det inngått forlik om dekning av sakskostnader.

I desember i fjor ble Sverre Kochs tilkjent erstatning på rundt syv millioner, og før helgen ble det altså klart at Brask får 35 millioner kroner. Beløpet inkluderer ni millioner til Brasks heleide holdingselskap Uranos AS.

Fortsatt gjenstår en pågående tvist om dekningen av Transoceans sakskostnader i skattesaken.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095