23948sdkhjf

Videreselger datterselskap

Etter 12 år under Kongsberg Gruppens vinger blir nå datterselskapet Hydroid Inc. i USA solgt.

Det går fram av en børsmelding tirsdag.

Les også: Frykter nedleggelse på Sunnmøre

Amerikanske Hydroic Inc. er et heleid datterselskap av Kongsberg Maritime, som for 12 år siden kjøpte det amerikanske selskapet. Nå skal Kongsberg Maritime selge Hydroid Inc. videre. Kjøper er Huntington Ingalls industries (HI), og prisen skal være 350 millioner dollar, ifølge meldingen.

Huntington Ingalls Industries er ingen hvem som helst når det gjelder amerikansk forsvar. Selskapet er nemlig den største leverandøren av fartøy til den amerikanske marinen.

Det var i 2007 at Kongsberg Maritime kjøpte Hydroid for 80 millioner dollar. Nå selges det altså videre for 350 millioner dollar – noe som tilsvarer 3,2 milliarder kroner.

Hydroid omsatte i 2019 for 862 millioner kroner med et driftsresultat på 120 millioner kroner. Transaksjonen er ventet fullført i løpet av første kvartal og er betinget av godkjennelse fra relevante myndigheter.

Les også: 200 millioners kontrakt til Kongsberg

I meldingen uttaler konsernsjef Geir Håhøy i Kongsberg Gruppen følgende:

– Kongsberg Maritime har drevet frem teknologiutvikling og skapt betydelige verdier gjennom tolv års eierskap i Hydroid. Dette kapitaliserer vi på nå. Vi er stolte av å ha posisjonert Hydroid som en ledende leverandør av små og mellomstore autonome undervannsfarkoster i markedet. Nå ser vi frem til å jobbe sammen med HII om nye, maritime løsninger og samtidig styrke satsingen på vårt verdensledende undervannsmiljø i Horten.

I børsmeldingen opplyses det om at de to partene vil inngå et strategisk samarbeid om undervannsteknologi og maritime løsninger, som trer i kraft når transaksjonen er fullført.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.126