23948sdkhjf

Stig Remøy kreves for 25 millioner

Fire selskap, Ervik Marine Service AS, Frode Igland AS. Støylebakken AS og Fagerlia Invest AS, har saktsøkt Stig Remøy for 25,3 millioner kroner.

Det skriver Sunnmørsposten.

Saken, kommer opp for retten mandag 3. februar, gjelder et krav om erstatning etter aksjeloven. Den har sin bakgrunn fra et krav fra saksøkerne på en løsningssum for innløste aksjer i Emerald Fisheries AS. Dette ble framsatt mot Stig Remøys selskap Olympic Holding allerede i 2013. I sitt innlegg til tingretten skriver saksøkerne at størrelsen på løsningssummen og saksøkernes krav på betaling ble gjort rettskraftig i desember 2016.

«Ingen del av kravet er gjort opp frivillig. Omfattende utleggspant ble etablert i mai 2016, men har kun ført til oppgjør på en mindre del av kravet, 8,9 millioner av et samlet tilkjent krav på 27,6 millioner. Saksøkte har helt siden innløsningskravet ble fremmet proklamert at han ikke aksepterte at saksøkerne hadde krav på betaling for aksjene, og har dernest ved sine handlinger forhindret at oppgjør kan skje», skriver Sunnmørsposten, som referer til  saksøkernes sluttinnlegg.

De fire selskapene mener at Remøy har foretatt disposisjoner mellom sine egne selskap. Remøy er både daglig leder og styreleder i alle disse selskapene. Saksøkerne mener derfor at Stig Remøy har et personlig erstatningsansvar.

Det er advokatfirmaet Adviso som representerer Remøy.Deres påstand er at Remøy frikjennes og tilkjennes sakens omkostninger.

Les hele saken i Sunnmørsposten her.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079