23948sdkhjf

Redningsaksjon kan føre til tap av 500 jobber

En ny redningsavtale for British Steel kan føre til at om lag 500 jobber må kuttes. De store arbeidstakerorganisasjonene støtter oppkjøpet av den britiske stålgiganten, men roper et varsko mot tapet av arbeidsplassene.

Det er nå kjent at kinesiske Jingye skal gå inn og redde British Steel, som har vært truet av konkurs lenge, og har vært satt under administrasjon i flere måneder. Etter flere måneder med usikkerhet er det nå klart at kinesiske Jingye kjøper British Steel. Det eneste som gjenstår før oppkjøpet er en realitet, er en godkjennelse fra myndighetene.

De tre største arbeidstakerforeningene innen stålindustrien i Storbritannia – GMB, Community og Unite – støtter alle oppkjøpet og redningsaksjonen, men kan ikke sitte stille og se på at man risikerer å miste 500 arbeidsplasser ved overtakelsen. De tre fagforeningene danner det som i Storbritannia går under Stålkomiteen.

Stålkomiteen mener at det er svært bekymringsfullt at opptil 10 prosent av British Steels arbeidsstokk risikerer å måtte gå ved oppkjøpet. Dette vil gå sterkt utover stålgigantens arbeidsstyrke på 4000 mann.

Til tross for risikoen for tap av jobber, mener de tre fagforeningene at det er helt nødvendig at kinesiske Jingye får kjøpe British Steel, for hvis ikke myndighetene godkjenner oppkjøpet, vil British Steel bli delt opp i ulike enheter og solgt som dette. Det er ikke heldig, mener de tre fagforeningene.

I en pressemelding fra fagforeningene understreker de at det er helt avgjørende at fagforeningene spiller en helt sentral rolle når Jingye kommer med sin pakke for de ansatte ved oppkjøpet. Ifølge pressemeldingen har samtalene mellom fagforeningene og kineserne vært svært utfordrende. Samtidig har de nye eierne sagt at British Steel må endres for å overleve.

Oppkjøpssummen skal ifølge Steeltimes International være på 50 millioner pund.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11