23948sdkhjf

Kystrute-skip blir ikke ferdig i tide

Det har vært mye uro rundt de nye Havila Kystrute-skipene, som er påbegynt ved verft i Spania. Der ligger de fortsatt, kun 11 måneder før de skal være i bruk.

Det dreier seg om to nye Havila Kystrute-skip, som etter planen skulle i drift 1. januar 2021. Nå viser det seg at problemene ved det spanske verftet, som skulle bygge skrogene til skipene, er så store at de fartøyene ikke blir ferdige i tide.

Les også: Får ikke kystrute-skip ferdig i tide

Det skriver NRK.

Havila jobber nå på spreng for å få nye kontrakter på plass slik at skipene kan bygges raskt. Siden august i fjor har altså ikke vært gjort noe med de to skipene ved det spanske verftet, ifølge Sysla. Siden august i fjor har 1300 ansatte vært permittert, og verftet har og sliter økonomisk.

Havila hadde ifølge NRK håpet å ha et nytt verft for videreføring av bygging før nyttår, men det skjedde ikke. Man jobber derfor nå med å finne erstatningsskip for de fartøyene som blir forsinket.

Byggingen av de to første skipene går etter planen ved Tersan-verftet i Tyrkia. Havila har nær kontakt med det spanske verftet Barreras, hvor de to halvferdige skrogene ligger, samtidig som det jobbes med et par andre verft også.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093