23948sdkhjf

Skal levere kjølesystem til kabel-leggingsfartøy

Ulstein Verft har gitt Hydroniq Coolers oppdraget med å sørge for sjøvannskjølesystemet for kabelfartøyet som verftet nå bygger for Nexans.

Ulstein holder for tiden på å bygge kabel-leggingsfartøyet «CLV Nexans Aurora» for Nexans Subsea Operations, og har valgt Hydroniq Coolers som leverandør til å sørge for fartøyets sjøvannskjølesystem.

«Nexans Aurora» vil være en viktig brikke i Nexans HV undersjøiske kabler som skal forbinde havvindfarmer til ulike nett, som igjen skal sørge for elektrifisering av olje-installasjoner til havs. Kablene skal også sørge for forbindelse mellom ulike land.

Hydroniq Coolers har utviklet et system som sørger for at sjøvann kan brukes som kjøling av motorer på fartøy, og det er denne innovasjonen nå Ålesund-selskapet skal levere til Nexans og Ulstein, som bygger skipet. Verdien på kontrakten er ikke kjent.

-Vårt kjølesystem med bruk av sjøvann gjør det mulig med lengre service-intervaller, noe som er en stor fordel for fartøy som er ute på havet for lengre perioder av gangen. Videre kan kun et medlem av mannskapet i løpet av en times tid sørge for å holde systemet rent og vedlikeholde det, sier Hans Robert Almestad i Hydroniq Coolers.

CLV Nexans Aurora vil bli et av de mest avanserte kabel-leggingsfartøyene i verden. Fartøyet vil være utviklet for å kunne jobbe under tøffe værforhold, og vil ha svært god manøvreringsevne. 

Kabelkapasiteten vil ligge på 10.000 tonn. Skipet vil være 31 meter bredt og ha en lengde på 150 meter. Dødvekten vil være 17.000 og skipet vil kunne ha et mannskap på 90. Fartøyet skal etter planen leveres i 2021.

Kilde: subseaworldnews.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078