23948sdkhjf

SE BILDENE OG VIDEO: Otto Olsens nye storstue

Otto Olsen vokste ut av de gamle lokalene i Lillestrøm. Når selskapet nå har etablert seg på nytt slås det skikkelig på stortromma med nytt autolager og et 11.000 kvadratmeter stort bygg.

VIDEO: Otto Olsens nye autostore. 

- Det har tatt sin tid å flytte, men slik er det vel ved slike prosesser. Men vi er svært godt fornøyd med både bygget og beliggenheten til vårt nye hovedkontor her på Skedsmokorset, sier adm. dir. Kjetil Høgbakken der han viser oss rundt i det nye bygget, som stor ferdig sist høst. Ennå er ikke alt kommet på plass, men det begynner å dra seg skikkelig til nå.

Otto Olsen omsatte i fjor for mer enn 400 millioner kroner, og har 130 ansatte i Norge, hvorav de aller fleste har sitt daglige virke i det 11.000 kvadratmeter store bygget på Skedsmo. Av disse utgjør om lag 3000 kvadratmeter kontorer, mens resten er lager og produksjon.

NYTT LAGER: Otto Olsen har investert 250-300 millioner kroner i det nye bygget på Skedsmokorset. FOTO: MORTEN DAHL

- Vi vokste rett og slett ut av de gamle lokale i Lillestrøm. Her har vi fått et flunkende nytt og ikke minst funksjonelt nytt bygg, der nyinvesteringen Auto Store er rosinen i pølsa. 16 roboter farer rundt for å hente 20.000 kassetter med produkter oppi, som er dataplukket ut av åtte plukk- og arbeidsstasjoner i tilknytning til autolageret. Dette lageret håndterer 90 prosent av alle ordrelinjene til Otto Olsen, forklarer Høgbakken.

Tomta har en utbyggingsmulighet på ytterligere 10.000 kvadratmeter, og Høgbakken opplyser at man allerede nå kan se at eksisterende bygningmasse blir for liten for framtida.

- Vi prosjekterer for ytterligere 4000 til 5000 kvadratmeter til våren, sier han. Otto Olsen har om lag 60.000 produkter på lager til enhver tid, og i tillegg til autostore, har bedriften også investert i andre lagerløsninger som skal gjøre jobben enklere og mer effektivt.

Kjetil Høgbakken sier at selskapet har investert 250-300 millioner kroner i bygget, og at selskapet startet opp med prosjekteringen av bygget for om lag to år siden.

NYTT BYGG: - Vi vokste rett og slett ut av de gamle lokalene på Lillestrøm. Vi er svært godt fornøyd med vårt nye bygg på Skedsmokorset, sier adm. dir. Kjetil Høgbakken i Otto Olsen. FOTO: MORTEN DAHL

- Det som kanskje er mest spesielt er at vi får et helt nytt og stort showrom, som også vil huse stands med noen av våre leverandører. Her vil de kunne stille ut sine produkter på mer eller mindre permanent basis samtidig som vi kan dra inn våre kunder til visning, kurs og samlinger. Showrommet vil ha store glassvegger ut mot lager og produksjonshallen, sier Høgbakken videre. Et showrom av denne typen vil trolig være det første i sitt slag i Norge.

Dette er Otto Olsen:

-1866: Virksomheten ble etablert i Kristiania med agentur på tetningsprodukter i lær m.m.

-1911: Produktspekteret øker til tekniske produkter i gummi.

-1954: Otto Olsen & Søn blir dekkimportør for Continental og etablerer eget lager.

-1983: Bedriften flytter til Lillestrøm og forenkler navnet til Otto Olsen AS. -1993: Dekkvirksomheten (inkl. Dekkmann-kjeden blir solgt og omsetningen går fra kr 250 millioner til kr 35 millioner.

-1994: Otto Olsen starter en rekke oppkjøp og danner en  produksjonsavdeling.

-1996: Otto Olsen runder igjen kr 100 millioner i omsetning.

-2008: Omsetningen øker til 200 millioner.

-2019: Omstningen runder 400 millioner kroner, og bedriften flytter fra Lillestrøm til Skedsmokorset.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078